Dag- vs nachtcrème

Wat is het verschil tussen een dag- & een nachtcrème? Waarom heb ik er twee verschillende nodig? Bestaan er crèmes dat voor alles goed zijn? Op basis van wat kies ik de juiste crème?


Het grootste verschil tussen een dag- en nachtcrème is de functie en de textuur. Een dagcrème is vaak lichter van textuur en heeft als hoofdfunctie onze huid beschermen. De nachtcrème daartegen is vaak rijker van textuur en zal onze huid herstellen en comfort geven.We starten onze dag altijd met een grondige reiniging. Alleen zo zal onze huid gedurende de dag beschermd kunnen worden. Indien we een dagcrème aanbrengen op een niet gereinigde huid, zullen de actieve stoffen niet kunnen inwerken.
De lichte textuur dringt snel in de huid in waardoor eventuele make-up snel aangebracht kan worden. We merken wel op dat een rijpere huid liever een rijkere textuur voelt. Vaker zal een dagcrème specifiek voor de rijpere huid dan ook iets rijker zijn van textuur.


Hoe kies je nu een dagcrème? Kijk eerst naar je huidtype en huidconditie. Zodat je aan alle noden van je huid kan voldoen. Daarnaast kan je kijken naar bv je levensstijl of leefomgeving. Misschien is het voor jou interessanter om met de detoxlijn te werken dan met bv de time to hydraten. Indien je graag te weten komt welke dagcrème het beste bij jou past, neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier.


Reinig je huid voor het aanbrengen van je nachtcrème. Make-up, pollutie, bacteriën... haal

de dag van je gezicht voor je gaat slapen. Het aanbrengen van een nachtcrème op een niet gereinigde huid kan ervoor zorgen dat bacteriën verder in je huid indringen waardoor deze voor ontstekingen gaan zorgen. Indien je een nachtcrème aanbrengt op een gereinigde huid zullen de actieve ingrediënten de aanmaak van collageen en elastieke stimuleren. Hierdoor wordt je huid soepeler, rimpels langer wegblijven en de huid een diepgaande voeding krijgt.


's Nachts maakt je huid tot 8 keer meer cellen aan dan overdag. Maar je zal ook meer transpireren waardoor je meer vocht verliest. Zorg er dus voor dat welke nachtcrème je ook kiest, deze zeker hydrateren zal werken. Gedurende de nacht neemt onze huid de producten dieper en langzamer op. Daarnaast kan je voor een nachtcrème zeker kiezen op basis van huidtype en huidconditie. Maar hou er rekening mee dat een nachtcrème van structuur altijd rijker zal zijn.


Bij Ahava hebben we ook 24u-crèmes. Dit wil zeggen dat je deze zowel 's ochtends als 's avonds kan gebruiken. Hou er rekening mee dat deze crèmes niet de beschermende functie zal hebben als een dagcrème of de herstellende functie als een nachtcrème. Deze crème zal focussen op één aspect en dus maar één aspect van jouw dag aanpakken.


Heb je nog vragen, wil je te weten komen welke producten bij jouw huidtype, huidconditie en levensstijl passen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je met veel plezier verder!


Tot snel,

Liefs

Emilie

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

He-Shi